نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

کلمات کلیدی

آخرین نظرات

13-3.کفر نعمت موجب عذاب شدید (ابراهیم/7)

دوشنبه, ۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۰۱ ق.ظ
14:7
۹۷/۰۳/۰۷ موافقین ۰ مخالفین ۰
امیرحسین صفاریان

j13

نظرات  (۱۴)

۰۷ خرداد ۹۷ ، ۲۳:۵۵ امیرحسین صفاریان
#روایت

و فی الدر المنثور، أخرج ابن أبی الدنیا و البیهقی فی شعب الإیمان عن أبی زهیر یحیى بن عطارد بن مصعب عن أبیه قال: قال رسول الله ص: ما أعطی أحد أربعة فمنع أربعة: ما أعطی أحد الشکر فمنع الزیادة لأن الله یقول: «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ‏»، و ما أعطی أحد الدعاء فمنع الإجابة لأن الله یقول: «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ‏» و ما أعطی أحد الاستغفار فمنع المغفرة لأن الله یقول: «اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ‏ کانَ غَفَّاراً» و ما أعطی أحد التوبة فمنع التقبل لأن الله یقول: «وَ هُوَ الَّذِی یَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ»

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۱۱ امیرحسین صفاریان
#نمونه

- جالب اینکه در مورد شکر با صراحت مى‏گوید لازیدنکم (مسلما نعمتم را بر شما افزون خواهم کرد) اما در مورد کفران نعمت نمى‏گوید شما را مجازات مى‏کنم بلکه تنها مى‏گوید" عذاب من شدید است" و این تفاوت تعبیر دلیل بر نهایت لطف پروردگار است.

 

- شکر داراى سه مرحله است نخستین مرحله آن است که به دقت بیندیشیم که بخشنده نعمت کیست؟ این توجه و ایمان و آگاهى پایه اول شکر است، و از آن که بگذریم مرحله زبان فرا مى‏رسد، ولى از آن بالاتر مرحله عمل است، شکر عملى آن است که درست بیندیشیم که هر نعمتى براى چه هدفى به ما داده شده است آن را در مورد خودش صرف کنیم که اگر نکنیم کفران نعمت کرده‏ایم، همانگونه که بزرگان فرموده‏اند: الشکر صرف العبد جمیع ما انعمه اللَّه تعالى فیما خلق لاجله.

راستى چرا خدا به ما چشم داد؟ و چرا نعمت شنوایى و گویایى بخشید؟

آیا جز این بوده که عظمت او را در این جهان ببینیم، راه زندگى را بشناسیم و با این وسائل در مسیر تکامل گام برداریم؟ حق را درک کنیم و از آن دفاع نمائیم و با باطل بجنگیم، اگر این نعمتهاى بزرگ خدا را در این مسیرها مصرف کردیم، شکر عملى او است، و اگر وسیله‏اى شد براى طغیان و خودپرستى و غرور و غفلت و بیگانگى و دورى از خدا این عین کفران است‏

 

-

اصولا ما دو گونه شکر داریم،" شکر تکوینى" و" شکر تشریعى".

" شکر تکوینى" آن است که یک موجود از مواهبى که در اختیار دارد، براى نمو و رشدش استفاده کند، فى المثل باغبان مى‏بیند در فلان قسمت باغ درختان به خوبى رشد و نمو مى‏کنند و هر قدر از آنها پذیرایى بیشتر مى‏کند شکوفاتر مى‏شوند، همین امر سبب مى‏شود که باغبان همت بیشترى به تربیت آن بخش از باغ درختان بگمارد و مراقبت از آنها را به کارکنان خویش توصیه کند چرا که آن درختان به زبانحال فریاد مى‏زنند اى باغبان! ما لا یقیم، ما شایسته‏ایم، نعمتت را بر ما افزون کن، و او هم به این ندا پاسخ مثبت مى‏دهد.

و اما در بخش دیگر از باغ درختانى را مى‏بیند که پژمرده شده‏اند،" نه طراوتى، نه برگى، نه گلى نه سایه دارند" و نه میوه و برى، این کفران نعمت سبب مى‏شود که باغبان آنها را مورد بى‏مهرى قرار دهد، و در صورتى که این وضع ادامه پیدا کند، دستور مى‏دهد اره بر پاى آنها بگذارند چرا که:

" بسوزند چوب درختان بى بر


سزا خود همین است مر، بى‏برى را"




در جهان انسانیت نیز همین حالت وجود دارد با این تفاوت که درخت از خود اختیارى ندارد، و صرفا تسلیم قوانین تکوینى است، اما انسانها با استفاده از نیروى اراده و اختیار و تعلیم و تربیت تشریعى، مى‏توانند آگاهانه در این راه گام بگذارند.

بنا بر این آن کس که نعمت قدرت را وسیله ظلم و طغیان قرار مى‏دهد به زبانحال فریاد مى‏کشد خداوندا لایق این نعمت نیستم، و آن کس که از آن در مسیر اجراى حق و عدالت بهره مى‏گیرد به زبانحال مى‏گوید پروردگارا شایسته‏ام افزون کن!

 

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۱۳ امیرحسین صفاریان
#از مناجات های امام سجاد ع

فَکَیْفَ لِی بِتَحْصِیلِ الشُّکْرِ وَ شُکْرِی إِیَّاکَ یَفْتَقِرُ إِلَى‏ شُکْرٍ فَکُلَّمَا قُلْتُ لَکَ الْحَمْدُ وَجَبَ عَلَیَّ لِذَلِکَ أَنْ أَقُولَ لَکَ الْحَمْد

 




۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۱۵ امیرحسین صفاریان
#نهج البلاغه

وَ قَالَ ع‏ إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْکُمْ أَطْرَافُ‏ النِّعَمِ‏ َلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّکْر

 

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۱۷ امیرحسین صفاریان

#شعر


بنده همان به که زتقصیر خویش‏

عذر به درگاه خدا آورد

ورنه سزاوار خداوندیش‏

کس نتواند که بجا آورد

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۱۸ امیرحسین صفاریان
#احادیث

سمعت أبا عبد الله (ع) یقول: شکر کل نعمة و إن عظمت أن تحمد الله‏

عن حماد بن عثمان قال: خرج أبو عبد الله (ع) من المسجد و قد ضاعت دابته- فقال: لئن ردها الله علی لأشکرن الله حق شکره- فما لبث أن أتی بها فقال: الحمد لله. فقال قائل له: جعلت فداک أ لست- قلت: لأشکرن الله حق شکره؟فقال أبو عبد الله (ع): أ لم تسمعنی قلت: الحمد لله؟

 

عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَا أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَى عَبْدٍ مِنْ نِعْمَةٍ فَعَرَفَهَا بِقَلْبِهِ وَ حَمِدَ اللَّهَ ظَاهِراً بِلِسَانِهِ فَتَمَّ کَلَامُهُ حَتَّى یُؤْمَرَ لَهُ بِالْمَزِیدِ.

 

ِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: فِیمَا أَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى مُوسَى ع یَا مُوسَى اشْکُرْنِی حَقَّ شُکْرِی فَقَالَ یَا رَبِّ وَ کَیْفَ أَشْکُرُکَ حَقَّ شُکْرِکَ وَ لَیْسَ مِنْ شُکْرٍ أَشْکُرُکَ بِهِ إِلَّا وَ أَنْتَ أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَیَّ قَالَ یَا مُوسَى الْآنَ شَکَرْتَنِی حِینَ عَلِمْتَ أَنَّ ذَلِکَ مِنِّی.

 

سَمِعْتُ عَلِیَّ بْنَ الْحُسَیْنِ ع یَقُولُ‏ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ کُلَّ قَلْبٍ حَزِینٍ وَ یُحِبُّ کُلَّ عَبْدٍ شَکُورٍ یَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى لِعَبْدٍ مِنْ عَبِیدِهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَ شَکَرْتَ فُلَاناً فَیَقُولُ بَلْ شَکَرْتُکَ یَا رَبِّ فَیَقُولُ لَمْ تَشْکُرْنِی إِذْ لَمْ تَشْکُرْهُ ثُمَّ قَالَ أَشْکَرُکُمْ لِلَّهِ أَشْکَرُکُمْ لِلنَّاسِ.

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۲۰ امیرحسین صفاریان
#حدیث
 

عَنِ الرِّضَا ع قَالَ: مَنْ‏ لَمْ‏ یَشْکُرِ الْمُنْعِمَ مِنَ الْمَخْلُوقِینَ لَمْ یَشْکُرِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ.

 

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۲۱ امیرحسین صفاریان
#شعر

شکر نعمت نعمتت افزون کند
کفر نعمت از کفت بیرون کند

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۲۴ امیرحسین صفاریان
#نکته

نگفته است: اگر شکرکنید، نعمت زیاد مى‏شود. مى‏گوید: اگر شکرکنید، خودتان زیاد مى‏شوید

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۳۲ امیرحسین صفاریان

#نکته

اگر براى کسى وسائل هدایت و در واقع وسائل حیات جاودانى فراهم بشود و او این نعمت را حق ‏ناشناسى و ناسپاسى کند قطعاً این‏چنین هتک ناموس الهى از طرف خداى متعال عقوبت و عذابى بسیار شدید دارد.حال با توجه به نعمت جمهوری اسلامی و این معنویتی که در کشور وجود دارد، اگر کسی ناسپاسی کرد و حق را نشناخت و دنباله رو مسیر حق نبود قطعا ناسپاسی بزرگی مرتکب شده چرا که نعمت بزرگی را کفران کرده است. همچنین باید دقت داشت که مشکلاتی که در کشور وجود دارد از جمله اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و... با کفران نعمت بهتر نمیشود که هیچ بلکه بدتر میشود، و باید برای برطرف شدن این موانع شکر نعمت هایی که هست را انجام داد تا خداوند نیز به فضل و کرمش نعمت را زیاد و مشکلات را برطرف کند. یکی از مصادیق شکری که مردم ایران سالهای سال است انجام میدهند شرکت در انتخابات و راهپیمایی های مختلف است.

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۳۵ امیرحسین صفاریان
#امام خمینی

الآن این آزادى را خداى تبارک و تعالى که به ما عنایت کرده است، ما را براى این آزادى امتحان مى‏کند. یکوقت نمى‏توانستید کارى بکنید، حالا خدا به شما این عنایت را فرموده است که آنهایى که جلوى آزادى شما را گرفته بودند، آنها را از این مملکت اخراج کرد. حالا که اخراج کرد و آزادى به شما عنایت فرمود، شما را با این آزادى امتحان مى‏کند. نعمتهاى خدا امتحان است براى بندگان خدا. ببینیم که آیا این نعمتى که خدا به ما عنایت کرده است، این نعمت را کفران مى‏کنیم، یا شکر این نعمت را مى‏کنیم. کفران این است که آزادى را ما وسیله کارهاى زشت قرار بدهیم. «من آزادم، هر کارى‏

مى‏خواهم مى‏کنم» و لو ...! شکر نعمت‏ این است که این آزادى را صرف بکنیم در آنچه که خداى تبارک و تعالى امر فرموده است. این آزادى که خدا به ما عنایت فرموده است، و یک هدیه الهى است، اگر چنانچه شما خیانت به این آزادى و این هدیه خدا بکنید، ممکن است خداى تبارک و تعالى هدیه خودش را پس بگیرد از ما، و ما باز برگردیم به آن حالى که سابق بودیم. باید همه ما توجه به این معنا داشته باشیم که از این آزادى سوء استفاده نکنیم.

گرانفروشى یکى از سوء استفاده‏هاست، که کسى بگوید من آزادم، حالا هر چه دلش مى‏خواهد به این مستمندها اجحاف بکند و قیمتها را بالا ببرد و بازار را به وضع طاغوتى درست کند. اجحاف در معاملات، بى‏انصافى در معاملات یک امرى نیست که عقل انسان بپذیرد، و خداى تبارک و تعالى راضى باشد به این معنا. باید بازارها را یک بازارهاى اسلامى بکنید.

 

۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۴۵ امیرحسین صفاریان
#بیانات
- در بین این وظایف معنویای که ما به عهده داریم، من فکر کردم و دیدم امروز وظیفه‌ی «شکر»، یکی از بزرگترین وظایف ماست. ....... به نظر من اولین نعمتی که باید امروز ما خدا را به خاطر آن شکر کنیم، عزت و استقلال ملی است. یک روز در همین کشور، بالاترین مقام سیاسی آن برای تصمیم‌گیریهای اساسی، منتظر اشاره‌ی سفیران انگلیس و امریکا بود. یک روز در همین تهران، رؤسای سه کشور متفق در جنگ بین‌الملل دوم، برای این کشور رئیس معین کردند؛ یکی را برداشتند، یکی را گذاشتند. در همین تهران، رؤسای دولت بدون اجازه‌ی کاخ سفید، معین نمیشدند؛ امینی بیاید، اقبال برود؛ فلان کس بماند، فلان کس برود؛ فلان وزیر در فلان جا نصب بشود یا نشود؛ سرنوشت ملت ما این بود. نفت را به فلان کشور بفروشید، در فلان پیمان بین‌المللی یا منطقه‌ای وارد بشوید یا حق ندارید وارد بشوید. برای ملتی با یک چنین مسئولان و سردمدارانی، غرور و عزتی باقی میماند؟ بنابراین، اولین نعمت بزرگ الهی برای کشور، ملت و مسئولان ما، این است که عزت و استقلال ملی دارند. امروز هیچ قدرتی در دنیا نمیتواند ادعا کند که بر نظام سیاسی کشور ما حاکم است و اشاره، تصریح، نهیب یا تهدید او میتواند اثری بر روی تصمیم‌گیریهای ما بگذارد.
نعمت بزرگ دیگری که امروز در کشور ما وجود دارد، شکوفایی استعدادهاست. آن روز این جوانهای فعالِ در انرژی هسته‌ای به همین حسینیه آمده بودند و یک نمایشگاه درست کرده بودند؛ یک عرصه‌ی مینیاتوری از یک حرکت و واقعیت عظیم، که انسان از دیدن این همه پیشرفت لذت می‌برد؛ اما من بیشتر از دیدن این جوانها لذت بردم. یک جوان کم‌سال، متدین و دارای عرق و همت، رئیس یک مجموعه‌ی بزرگ است - افراد را آقای آقازاده به ما معرفی میکرد - یک جوان، فلان پروژه‌ی عظیم را راه انداخته است؛ انسان حظ میکند. این جوانهای ما کجا بودند!؟ اینها را که ما از خارج نیاورده‌ایم. اینها همین زمین حاصلخیزِ فطرت انسانی در کشور ما هستند.

-بزرگترین نعمتی که امروز به همه‌ی ما ملت ایران و بخصوص به مسؤولینی که خدمتگزار هستند داده شده، همین نعمت نظام اسلامی و قرار داشتن در زیر سایه‌ی نام اسلام و نام و پرچم توحید، و تلاش برای پیاده کردن احکام الهی در جامعه است. این، بزرگترین نعمت است. روزی در همین کشور، همه چیز بر خلاف مسیر احکام خدا حرکت می‌کرد. لذا، نتیجه‌ی این حرکت کفر آمیز و دوری از خدا، این بود که این کشور و این ملت، عزت و استقلالش را از دست داده بود. بیگانگان و سیاستهای خصمانه بر این کشور حکومت داشتند. منافع مردم، مورد توجه قرار نمی‌گرفت. منافع یک عده خواص مورد توجه بود و ایران، حقیقتاً در محدوده‌ی سیاسی عالم، از هیچ جهت عزت و عظمت و اهمیتی در چشمها نداشت. نه از جهت علمی و پیشرفتهای علمی؛ نه از جهت اداره‌ی جامعه؛ نه به خاطر نظم اجتماعی و حضور و وجود عدالت در جامعه و نه به خاطر تأثیر در مسائل جهانی، اصلاً به حساب نمی‌آمد.
۰۸ خرداد ۹۷ ، ۰۰:۵۲ امیرحسین صفاریان
#حدیث

1- أَیُّمَا مُؤْمِنٍ سَجَدَ لِلَّهِ سَجْدَةً لِشُکْرِ نِعْمَةٍ مِنْ غَیرِ صَلَاةٍ کَتَبَ اللَّهُ بِهَا عَشْرَ حَسَنَاتٍ وَ مَحَا عَنْهُ عَشْرَ سَیئَاتٍ وَ رَفَعَ لَهُ عَشْرَ دَرَجَاتٍ فِی الْجِنَانِ

2- ٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع‏ سَجْدَةُ الشُّکْرِ وَاجِبَةٌ عَلَى کُلِّ مُسْلِمٍ‏[1] تُتِمُّ بِهَا صَلَاتَکَ وَ تُرْضِی بِهَا رَبَّکَ وَ تَعْجَبُ الْمَلَائِکَةُ مِنْکَ وَ إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا صَلَّى ثُمَّ سَجَدَ سَجْدَةَ الشُّکْرِ فَتَحَ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى الْحِجَابَ بَیْنَ الْعَبْدِ وَ بَیْنَ الْمَلَائِکَةِ فَیَقُولُ یَا مَلَائِکَتِی انْظُرُوا إِلَى‏ عَبْدِی‏ أَدَّى فَرْضِی وَ أَتَمَّ عَهْدِی ثُمَّ سَجَدَ لِی شُکْراً عَلَى مَا أَنْعَمْتُ بِهِ عَلَیْهِ مَلَائِکَتِی مَا ذَا لَهُ عِنْدِی قَالَ فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ یَا رَبَّنَا رَحْمَتُکَ ثُمَّ یَقُولُ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى ثُمَّ مَا ذَا لَهُ فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ یَا رَبَّنَا جَنَّتُکَ ثُمَّ یَقُولُ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى ثُمَّ مَا ذَا فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ یَا رَبَّنَا کِفَایَةُ مُهِمِّهِ فَیَقُولُ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى ثُمَّ مَا ذَا قَالَ وَ لَا یَبْقَى شَیْ‏ءٌ مِنَ الْخَیْرِ إِلَّا قَالَتْهُ الْمَلَائِکَةُ فَیَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یَا مَلَائِکَتِی ثُمَّ مَا ذَا فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ رَبَّنَا لَا عِلْمَ لَنَا قَالَ فَیَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى أَشْکُرُ لَهُ کَمَا شَکَرَ لِی وَ أُقْبِلُ إِلَیْهِ بِفَضْلِی وَ أُرِیهِ وَجْهِی.

۱۶ اسفند ۹۸ ، ۱۴:۵۲ مسعود رائیجی

#حدیث
موضوع: شکر نعمت ایام الله


1- أَیُّمَا مُؤْمِنٍ سَجَدَ لِلَّهِ سَجْدَةً لِشُکْرِ نِعْمَةٍ مِنْ غَیرِ صَلَاةٍ کَتَبَ اللَّهُ بِهَا عَشْرَ حَسَنَاتٍ وَ مَحَا عَنْهُ عَشْرَ سَیئَاتٍ وَ رَفَعَ لَهُ عَشْرَ دَرَجَاتٍ فِی الْجِنَانِ

2- ٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع‏ سَجْدَةُ الشُّکْرِ وَاجِبَةٌ عَلَى کُلِّ مُسْلِمٍ‏[1] تُتِمُّ بِهَا صَلَاتَکَ وَ تُرْضِی بِهَا رَبَّکَ وَ تَعْجَبُ الْمَلَائِکَةُ مِنْکَ وَ إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا صَلَّى ثُمَّ سَجَدَ سَجْدَةَ الشُّکْرِ فَتَحَ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى الْحِجَابَ بَیْنَ الْعَبْدِ وَ بَیْنَ الْمَلَائِکَةِ فَیَقُولُ یَا مَلَائِکَتِی انْظُرُوا إِلَى‏ عَبْدِی‏ أَدَّى فَرْضِی وَ أَتَمَّ عَهْدِی ثُمَّ سَجَدَ لِی شُکْراً عَلَى مَا أَنْعَمْتُ بِهِ عَلَیْهِ مَلَائِکَتِی مَا ذَا لَهُ عِنْدِی قَالَ فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ یَا رَبَّنَا رَحْمَتُکَ ثُمَّ یَقُولُ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى ثُمَّ مَا ذَا لَهُ فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ یَا رَبَّنَا جَنَّتُکَ ثُمَّ یَقُولُ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى ثُمَّ مَا ذَا فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ یَا رَبَّنَا کِفَایَةُ مُهِمِّهِ فَیَقُولُ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى ثُمَّ مَا ذَا قَالَ وَ لَا یَبْقَى شَیْ‏ءٌ مِنَ الْخَیْرِ إِلَّا قَالَتْهُ الْمَلَائِکَةُ فَیَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یَا مَلَائِکَتِی ثُمَّ مَا ذَا فَتَقُولُ الْمَلَائِکَةُ رَبَّنَا لَا عِلْمَ لَنَا قَالَ فَیَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى أَشْکُرُ لَهُ کَمَا شَکَرَ لِی وَ أُقْبِلُ إِلَیْهِ بِفَضْلِی وَ أُرِیهِ وَجْهِی.


نکته کاربردی : سجده شکر یعنی خضوع فقط در برابر خدای متعال که لازمه اش عدم خضوع در برابر طاغوت های عالم است. در واقع عدم تبیعت و همراهی با طواغیت عالم که سرآمدش آمریکای جنایتکار است یکی از مصادیق شکر به حساب می آید.

 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی