نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

کلمات کلیدی

آخرین نظرات

9:118
۹۷/۰۳/۰۵ موافقین ۰ مخالفین ۰
امیرحسین صفاریان

j11

نظرات  (۷)

۰۵ خرداد ۹۷ ، ۱۰:۳۶ امیرحسین صفاریان
#المیزان

أن المراد بالتوبة فی قوله: «ثُمَّ تابَ عَلَیْهِمْ‏» فی الموضعین رجوعه تعالى إلیهم بالهدایة إلى الخیر و التوفیق فقد ذکرنا مرارا فی الأبحاث السابقة أن توبة العبد محفوفة بتوبتین من الرب تعالى، و أنه یرجع إلیه بالتوفیق و إفاضة رحمة الهدایة و هو التوبة الأولى منه فیهتدی العبد إلى الاستغفار و هو توبته فیرجع تعالى إلیه بقبول توبته و غفران ذنوبه و هو التوبة الثانیة منه تعالى.

 

۰۵ خرداد ۹۷ ، ۱۰:۳۷ امیرحسین صفاریان
#شان نزول


سه مسلمانى که در تبوک شرکت نکردند، «کعب‏بن مالک، مرارةبن ربیع و حلال‏ بن امیّه» پشیمان شده و براى عذرخواهى نزد پیامبر آمدند. امّا حضرت با آنان سخن نگفت و دستور داد کسى با آنان حرف نزند و همسرانشان هم به آنان نزدیک نشوند. آنان به کوههاى اطراف مدینه رفتند و براى استغفار، جدا از یکدیگر به تضرّع وگریه پرداختند تا پس از پنجاه روز، خداوند توبه‏ى آنان را پذیرفت‏.

۰۵ خرداد ۹۷ ، ۱۰:۴۰ امیرحسین صفاریان
#نکته

توبه به معناى برگشت است، لذا در قرآن، هم به خداوند نسبت داده شده و هم به انسان. «1» توبه خدا یعنى برگرداندن لطف و رحمت خود بر بندگان و توبه انسان به معناى برگشت او از حالات و اعمال فاسد گذشته خود است و لذا در هر توبه انسان دو توبه از خدا مى‏بینیم؛

یکى برگرداندن لطف خودش به بندگان گناهکار است که با این لطف انسان متوجه بدى‏هاى خود مى‏شود و پس از این توجه، انسان نیز توبه کرده و از افکار و اعمال خودش پشیمان شده و برمى‏گردد و دیگرى پذیرش توبه انسان است که بار دیگر خدا لطف کرده و توبه او را مى‏پذیرد.

همانند پدرى که لطف مى‏کند و سرمایه‏اى را به فرزندش مى‏بخشد و این فرزند با همان سرمایه، اجناسى تهیه مى‏کند، دوباره پدر، آن اجناس را با قیمت چند برابر از پسرش مى‏خرد که در واقع یک تجارت و سود فرزند، میان دو لطف پدر قرار دارد.

بنابراین یک توبه انسان میان دو توبه خدا قرار گرفته است، بدین ترتیب که ابتدا خداوند توفیق توجه به عیب‏ها را به انسان عطا مى‏فرماید، آنگاه انسان پشیمان‏ شده و از آن عیب‏ها و گناهان توبه مى‏کند و سپس خداوند توبه او را مى‏پذیرد که این لطفى دیگر است‏

 
۰۵ خرداد ۹۷ ، ۱۰:۵۱ امیرحسین صفاریان
#شهید مطهری


توبه‏ خدا چیست؟ توبه‏ خدا همانى است که بعد از توبه بنده صورت مى‏گیرد؛ یعنى شما به سوى خدا بازگردید، خدا هم رحمت خود را به شما باز مى‏گرداند و آثار سوء گناهان را از شما سلب مى‏فرماید. اینجا هم «تاب علیکم» یعنى خدا تبعات بدى را که ممکن است چنین کارى داشته باشد برداشته است یعنى برایتان عیبى ندارد.
۰۵ خرداد ۹۷ ، ۱۰:۵۵ امیرحسین صفاریان
#حدیث

عَنْ أَبِی مَرْیَمَ قَالَ: کُنْتُ مَعَ أَبِی جَعْفَرٍ ع أَطُوفُ فَکَانَ لَا یَمُرُّ فِی طَوَافٍ مِنْ طَوَافِهِ- بِالرُّکْنِ الْیَمَانِیِّ إِلَّا اسْتَلَمَهُ ثُمَّ یَقُولُ اللَّهُمَّ تُبْ‏ عَلَیَ‏ حَتَّى أَتُوبَ وَ اعْصِمْنِی حَتَّى لَا أَعُودَ.

 

۰۵ خرداد ۹۷ ، ۱۱:۰۰ امیرحسین صفاریان
#بیانات

اگر توفیقی پیدا شد، این توفیق نشانه‌ی رحمت الهی است. اگر توانستید از دل استغفاری برآورید و عزمی و حرکتی بکنید، بدانید که توفیق الهی و توجه الهی شامل حال شماست؛ شما را دارند جذب می‌کنند و می‌کِشند. خدا در موارد متعدد توبه را به خودش نسبت می‌دهد؛ «ثمّ تاب علیهم لیتوبوا»؛ (۶) خدا توبه کرد تا انسان‌ها توبه کنند. توبه یعنی چه؟ یعنی توجه و برگشت. خدا به شما عطف توجه کرد؛ این موجب شد تا دل شما هم به خدای متعال متمایل شود.
۰۵ خرداد ۹۷ ، ۱۱:۰۰ امیرحسین صفاریان
#شعر

تا که از جانب معشوق نباشد کششی  
     کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی