نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

کلمات کلیدی

آخرین نظرات

63:1
۹۶/۰۴/۰۱ موافقین ۰ مخالفین ۰
امیرحسین صفاریان

j28

نظرات  (۱۳)

۰۱ تیر ۹۶ ، ۰۹:۵۲ امیرحسین صفاریان
#نکته
 «نفاق» از «نفق»، به معناى تونل‏هاى زیرزمینى است که براى استتار یا فرار از آن استفاده مى‏شود. بعضى از حیوانات مثل موش صحرایى و سوسمار، لانه‏هایى براى خود درست مى‏کنند که دو سوراخ دارد. منافق نیز، راه پنهان و مخفى براى خود قرار مى‏دهد تا به هنگام خطر از طریق آن فرار کند.

۰۱ تیر ۹۶ ، ۰۹:۵۳ امیرحسین صفاریان
#نکته

ویژگى‏هاى منافق در قرآن‏

1. دروغ گویى: «إِنَّ الْمُنافِقِینَ لَکاذِبُونَ» «3»

2. بى‏هدف و سرگردان: «لا إِلى‏ هؤُلاءِ وَ لا إِلى‏ هؤُلاءِ» «4» نه با این گروه و نه با آن گروهند.

3. عدم درک عمیق: «لکِنَّ الْمُنافِقِینَ لا یَفْقَهُونَ» «5»

4. جمود و عدم‏انعطاف: «کَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ» «6»

5. نماز بى‏نشاط: «قامُوا کُسالى‏» «7» با کسالت به نماز مى‏ایستند.

6. تندگویى وتندخویى: «سَلَقُوکُمْ بِأَلْسِنَةٍ حِدادٍ» «8» زبان‏هاى تند وخشن را به شما مى‏گشایند.

7. سوگند دروغ: «اتَّخَذُوا أَیْمانَهُمْ جُنَّةً» سوگندهایشان را سپر توطئه‏هایشان قرار دادند.

8. انتقاد از رهبر معصوم: «یَلْمِزُکَ فِی الصَّدَقاتِ» «9» در تقسیم زکات، نیش مى‏زنند و تو را در تقسیم آن عادل نمى‏دانند.

9. تضعیف رزمندگان: «لا تَنْفِرُوا فِی الْحَرِّ» «1» مى‏گویند: هوا گرم است، به جبهه نروید.

10. ایجاد مرکز توطئه به نام مسجد: «وَ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مَسْجِداً ضِراراً» «2» (در برابر مسجد پیامبر) مسجدى مى‏سازند تا (با توطئه‏هاى شوم خود) به مسلمانان ضرر بزنند.

11. پیمان شکنى: «وَ مِنْهُمْ مَنْ عاهَدَ اللَّهَ لَئِنْ آتانا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَ لَنَکُونَنَّ مِنَ الصَّالِحِینَ فَلَمَّا آتاهُمْ مِنْ فَضْلِهِ بَخِلُوا» «3» بعضى از آنان با خداوند پیمان بستند که اگر از فضلش به ما داد حتماً صدقه مى‏دهیم و از افراد صالح خواهیم بود، پس چون خداوند از فضلش به آنان عطا کرد، بخل ورزیدند و زکات مال خود را ندادند.

12. تحقیر مسلمانان: «أَ نُؤْمِنُ کَما آمَنَ السُّفَهاءُ» آیا همچون سفیهان ایمان بیاوریم؟

13. محاصره اقتصادى مسلمانان: «لا تُنْفِقُوا عَلى‏ مَنْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ حَتَّى یَنْفَضُّوا» به اطرافیان پیامبر چیزى ندهید تا از دور او پراکنده شوند.

14. فریب‏کارى و نیرنگ‏بازى: «یُخادِعُونَ اللَّهَ وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ ما یَخْدَعُونَ إِلَّا أَنْفُسَهُمْ» «4» مى‏خواهند خدا و مؤمنان را فریب دهند، در حالى که جز خودشان را فریب نمى‏دهند.

15. بخل در انفاق: «لا یُنْفِقُونَ إِلَّا وَ هُمْ کارِهُونَ» «5» جز با کراهت انفاق نمى‏کنند.

16. امر به زشتى‏ها و نهى از خوبى‏ها: «یَأْمُرُونَ بِالْمُنْکَرِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ» «6»

17. فراراز جهاد: «فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلافَ رَسُولِ اللَّهِ وَ کَرِهُوا أَنْ یُجاهِدُوا» «7» بازماندگان‏

(از جنگ تبوک) از مخالفت با رسول خدا خوشحالند و از اینکه به جهاد بروند، ناراحت.

18. شایعه پراکنى: «وَ إِذا جاءَهُمْ أَمْرٌ مِنَ الْأَمْنِ أَوِ الْخَوْفِ أَذاعُوا بِهِ» «1» هرگاه خبرى از آرامش یا ترس را دریافت کنند، (قبل از تحقیق یا مصلحت‏سنجى) آن را پخش مى‏کنند.

۰۱ تیر ۹۶ ، ۰۹:۵۶ امیرحسین صفاریان
#نکته

1- منافقان با تأکید و سوگند حرف مى‏زنند تا شنونده، سخن آنها را باور کند.«نَشْهَدُ إِنَّکَ لَرَسُولُ اللَّهِ»

2- چرب زبانى و چاپلوسى، شیوه منافقان است. «نَشْهَدُ إِنَّکَ لَرَسُولُ اللَّهِ»

"
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۰۰ امیرحسین صفاریان
#نکته
شهید مطهری:
حال چگونه است که قرآن این‏همه روى مسئله منافق تکیه کرده است خصوصاً که در کتب آسمانى پیشین یا اسمى از منافقین نیست یا اگر هست بسیار کم است، براى این است که هر چه بشر بدوى‏تر و از تمدن دورتر بوده و در درجات پایین‏تر زندگى مى‏کرده است، از صراحت بیشترى برخوردار بوده است؛ یعنى آنچه که در درون داشته است از فکر و احساسات و عواطف و از رغبات و بى‏میلى‏ها و از مهربانیها و خشمها و از ایمانها و بى‏ایمانى‏ها، هر چه داشته است همان را ظاهر مى‏کرده است؛ و هر چه بشر پیش رفته و تکامل پیدا کرده است (نمى‏خواهم بگویم خود این نوعى تکامل است ولى از تبعات تکامل است) قدرتش بر تصنع هم- که نفاق نوعى تصنع است- افزایش پیدا کرده است؛ کما اینکه اگر ما مردم عصر خودمان را با صدر اسلام مقایسه کنیم نفاق هزاران درجه بیشتر شده است. یک وقتى من با خودم فکر مى‏کردم که اساساً اگر عصر ما را از نظر انسانى بخواهند ارزیابى کنند نه از نظر صنعتى، اگر یک جنبه انسانى را بخواهند ملاک و مشخِص عصر و زمان ما قرار بدهند، باید بگویند عصر نفاق. اگر بگویند در عصر ما بزرگترین ماشینى که ابتکار و اختراع شده است چه ماشینى است؟ به نظر من ماشین قلب حقایق است، اینکه بشر این‏همه توانایى پیدا کرده است که حقایق را وارونه جلوه بدهد. این بحث باشد براى جلسه بعد.
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۰۱ امیرحسین صفاریان
#نهج البلاغه
ِّ وَ لَقَدْ قَالَ لِی رَسُولُ اللَّهِ ص إِنِّی لَا أَخَافُ‏ عَلَى‏ أُمَّتِی‏ مُؤْمِناً وَ لَا مُشْرِکاً أَمَّا الْمُؤْمِنُ فَیَمْنَعُهُ اللَّهُ بِإِیمَانِهِ وَ أَمَّا الْمُشْرِکُ فَیَقْمَعُهُ اللَّهُ بِشِرْکِهِ وَ لَکِنِّی أَخَافُ عَلَیْکُمْ کُلَّ مُنَافِقِ الْجَنَانِ عَالِمِ اللِّسَانِ یَقُولُ مَا تَعْرِفُونَ وَ یَفْعَلُ مَا تُنْکِرُون‏

۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۰۳ امیرحسین صفاریان
#نکته
شهید مطهری:
جمله‏اى دارد امیرالمؤمنین. این جمله از مسلّمات تاریخ است که امیرالمؤمنین در همان جریان صفین و جمل و غیره مى‏فرمود: پیغمبر بر تنزیل مى‏جنگید و من باید بر تأویل بجنگم. دشوارى کار على همین‏جاست. پیغمبر با تنزیل مى‏جنگید؛ یعنى با دشمن روبرو بود یا مى‏خواست روبرو بشود، آیه‏اى در مورد معین نازل مى‏شد، در همان موردى که آیه نازل مى‏شد همه مسلمین مى‏دانستند این آیه قرآن مال همین‏جاست، مى‏رفتند و مى‏جنگیدند. دیگر براى کسى شک و شبهه‏اى باقى نمى‏ماند. اما على باید با تأویل بجنگد؛ یعنى آیه قرآن همان آیه قرآن است اما شأن نزول، آن شأن نزول نیست، مربوط به زمان پیغمبر است. روح، همان روح است، روحِ همان دستور است ولى شکل فرق کرده. على باید به تأویل بجنگد. تأویل از ماده «اوْل» است. اوْل یعنى رجوع. مُؤَوَّل یعنى مَرْجِع. اینکه مى‏گوید من به تأویل باید بجنگم، یعنى این چیزى که الآن من با او باید بجنگم ظاهر و شکلش آن نیست اما روح و معنى و برگشتش همان است. ظاهرِ این مى‏گوید آیه قرآن، اما روح و باطن و معنایش همان کفر است؛ یعنى من با نفاق باید بجنگم. دشوارى کار من این است که با نفاق و منافق باید بجنگم. این است که کار من را خیلى سخت و دشوار کرده است‏
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۱۱ امیرحسین صفاریان
#امام خمینی
دشمنى و تضعیف نظام به اسم دلسوزى براى مردم و کشور
به خود آیید، توجه کنید، و این قدر ساده دل نباشید و به آن شیاطین هم مى‏گویم که سر جاى خودتان بنشینید و الّا لیست افراد شما خواهد آشکار شد، و شما به آنجا خواهید رفت که منافقین رفتند.
همان طورى که منافقینْ اظهار اسلام مى‏کردند و حالا هم مى‏کنند، اسلام راستین مى‏خواهند! نه اسلامى که در آن حدود شرعیه جارى بشود، نه اسلامى که در آن قصاص شرعى جارى بشود، نه اسلامى که ابرقدرتها را بیرون بکند از کشور، نه اسلامى که کمونیست را سرکوب کند و نه اسلامى که غرب را سرکوب کند، شما هم همان منافقین هستید با صورت دیگر. به اسم دلسوزى براى مردم- همان طور که منافقین مى‏کردند- به اسم دلسوزى براى کشور، به اسم دلسوزى براى مردم، تضعیف مى‏کنید هم قوه قضائیه را، هم قوه مجریه را و هم جمهورى اسلامى را. و درد شما این است که دستتان از آن فسادها کوتاه شده است، و من به شما قول مى‏دهم که دیگر آنها برنگردند. و به شما عرض مى‏کنم که «بُزَک نَمیر بهار میاد «1»» نخواهد شد. نه خربزه براى شما خواهد آمد و نه خیار. شما به جاى خودتان بنشینید، این قدر توطئه نکنید، این قدر تضعیف نکنید جمهورى اسلامى را که آن مسائل برگشتنى نیست. و ملت ما آن ملت نیست که براى خاطر امثال شما تزلزل پیدا بکند. آنهایى که وضعى داشتند و حیثیتى به خیال خودشان داشتند از بین رفتند
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۱۳ امیرحسین صفاریان
#امام خمینی
بار دیگر این نکته را تذکر مى‏دهم که سعى کنید وحدت را حفظ نمایید؛ وحدت بین خودتان، وحدت بین خودتان و مسئولین و وحدت بین خودتان و مردم. شما مى‏بینید که تمام سعى منافقین و مفسدین خارج و داخل بر این است که بین مردم شکاف ایجاد نمایند و این خود بهترین دلیل است که ما باید وحدتمان را حفظ کنیم.
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۱۵ امیرحسین صفاریان
#امام خمینی
در زمان رسول اللَّه هم آن گرفتاریى که اسلام براى منافقین داشت و از دست منافقین داشت، از دست کفار نداشت. کفار ایستاده بودند در مقابل هم و جنگ هم مى‏کردند و تو سر هم مى‏زدند و پیش مى‏بردند و یا عقب مى‏نشستند. لکن با منافقین چه بکنند؟ منافقى که آمده و مى‏گوید من براى اسلام هستم و اسلام آوردم؟ و مثل اسلام ابو سفیان و دارودسته او، با او چه بکنند؟ این که دارد مى‏گوید من مسلمانم، با مسلمان که نمى‏شود کارى کرد، این که ظاهرش آمده و اسلام و نماز هم مى‏خواند و جماعت هم مى‏خواند و پاى منبر رسول اللَّه هم مى‏نشیند و اشک هم مى‏ریزد، با این که نمى‏شود کارى کرد. امروز هم مسلمانها مبتلاى به دسته‏اى از منافقین‏
                        صحیفه امام، ج‏11، ص: 234
هستند که کار این مسلمانها با این منافقین مشکلتر است، تا کارشان با محمد رضا.
محمد رضا ایستاده بود و مى‏زد و مى‏کشت. و تکلیف ملت با او معلوم بود. ملت مى‏رفت به جنگش. اما یک دسته‏اى که در ظاهر اظهار اسلام مى‏کنند، در ظاهر براى اسلام دعوت مى‏کنند، در ظاهر حرف اسلام مى‏زنند، قلمهایشان و قدمهایشان براى اسلام است، لکن زیر پرده با اسلام مخالف‏اند. مخالفت با اسلام مى‏کنند در زیر پرده. با اینها باید چه بکنیم؟ کار با اینها بسیار مشکل است. و حل مسئله منافقین [دشوار است‏] پیغمبر اکرم هم نمى‏توانست حل بکند. حضرت امیر هم گرفتار اینها بود و حلش نمى‏شد بکنى.
حلش مشکل است.
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۱۷ امیرحسین صفاریان
#نمونه
مساله نفاق و منافقان در اسلام از زمانى مطرح شد که پیامبر ص به مدینه هجرت فرمود و پایه‏هاى اسلام قوى، و پیروزى آن آشکار شد، و گرنه در مکه تقریبا منافقى وجود نداشت، زیرا مخالفان قدرتمند هر چه مى‏خواستند آشکارا بر ضد اسلام مى‏گفتند، و انجام مى‏دادند، و از کسى پروا نداشتند و نیازى به کارهاى منافقانه نبود.
اما هنگامى که نفوذ و گسترش اسلام در مدینه دشمنان را در ضعف و ناتوانى قرار داد دیگر اظهار مخالفت به طور آشکار مشکل، و گاه غیر ممکن بود، و لذا دشمنان شکست خورده براى ادامه برنامه‏هاى تخریبى خود تغییر چهره داده، ظاهرا به صفوف مسلمانان پیوستند، ولى در خفا به اعمال خود ادامه مى‏دادند.
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۲۲ امیرحسین صفاریان
#بیانات
دشمن و آفت دوم، آفتِ «اضمحلال درونی» است. یعنی در درون نظام، که این مال غریبه‌ها نیست؛ این مالِ خودیهاست. خودیها ممکن است در یک نظام، بر اثر خستگی، بر اثر اشتباه در فهم راه درست، بر اثر مغلوب احساسات نفسانی شدن و بر اثر نگاه کردن به جلوه‌های مادّی و بزرگ انگاشتن آنها، ناگهان در درون، دچار آفت‌زدگی شوند. این، البته خطرش بیشتر از خطر اوّلی است. این دو نوع دشمن - آفت برونی و آفت درونی - برای هر نظامی، برای هر تشکیلاتی و برای هر پدیده‌ای وجود دارد. اسلام برای مقابله با هر دو آفت، علاج، معیّن کرده و جهاد را گذاشته است. جهاد، مخصوص دشمنان خارجی نیست. «جاهدالکفّارو المنافقین(۲).» منافق، خودش را در درون نظام قرار میدهد. لذا با همه اینها باید جهاد کرد. جهاد، برای دشمنی است که میخواهد از روی بیاعتقادی و دشمنی با نظام، به آن هجوم بیاورد.
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۲۴ امیرحسین صفاریان
#نکته
این نفوذی که حضرت آقا اخیرا خیلی روی آن تاکید میکنند و در سالهای اخیر مدام تکرار میکنند عبارة اخری نفاق است. همچنین خطر تحریف امام توسط همین منافقین است.
۰۱ تیر ۹۶ ، ۱۰:۳۲ امیرحسین صفاریان
#حدیث
َ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ آیَةَ الْمُنَافِقِ‏ بُغْضُ عَلِیٍّ ع‏

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی