#اصلا جنگ بر سر همین نماز و عبادت است: روزى در جنگ صفین حضرت على (علیه السلام ) در حالى که مشغول جنگ بود مرتب به خورشید نگاه مى کرد. ابن عباس عرض کرد: یا امیرالمؤ منین ! این چه کارى است که شما انجام مى دهید؟ حضرت فرمود نگاه مى کنم تا وقع فرا رسیدن ظهر، نماز را (در اول وقت ) بخوانم . ابن عباس گفت : آیا حالا وقت نماز است ؟ ما مشغول جنگ هستیم . حضرت فرمود:علی ما نقاتلهم؟ مگر ما براى چه چیزى مى جنگیم ؟ به درستى که ما براى نماز، مى جنگیم . ابن عباس گفت : هیچ گاه نماز شب على (علیه السلام ) ترک نشد حتى در لیلة الهریر.
#اصل و عمود «خیمه ی» اسلام، نماز و فرع آن زکات و قله و اوج عظمتش جهاد است(حار الانوار، ج ۶۹، ص ۳۹۲، ح ۷۰.). درست است که جهاد اوج خیمه ی اسلام است ولی برپایی خیمه ی به ستون آن است، اگر نماز نباشد اوج خیمه هم روی زمین است.
#آیه: محَّمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَ الَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلىَ الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنهُمْ تَرَئهُمْ رُکَّعًا سُجَّدًا یَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَ رِضْوَانًا
سِیمَاهُمْ فىِ وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَالِکَ مَثَلُهُمْ فىِ التَّوْرَئةِ وَ مَثَلُهُمْ فىِ الْانجِیلِ کَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطَْهُ فََازَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلىَ سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِیَغِیظَ بهِمُ الْکُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ مِنهُْم مَّغْفِرَةً وَ أَجْرًا عَظِیمَا
#اشتباه است اگر کسی فکر کند شجاعت و تلاش و مجاهدتی که در بیرون مشاهده میشود بدون بدون بن مایه ی معنوی از درون امکان پذیر است:
قال على (علیه السلام ):
اءلا انکم ملاقوا العدو غدا ان شاء الله . فاطیلوا الیلة القیام و اکثروا تلاوة القران و اسئلو الله الصبر و النصر.
(در نبرد معروف صفین و پیش از آغاز جنگ ، امیرالمؤ منین (علیه السلام ) به دلیر مردان همراه خود خطاب کرد و فرمود:) شما - ان شاء الله - فردا با دشمن درگیر خواهید شد. پس امشب را بیشتر به نماز مشغول باشید و قرآن را بسیار تلاوت کنید و از خداوند صبر و نصرت (استقامت و پیروزى ) بخواهید.
#اگر در تاریخ شخصیتی مثل حضرت عباس ع است جهاد این شخص نباید مانع شود که از عبادتش غافل شویم. در تاریخ می خوانیم: «وبین عینیه اثر السجود»:« [در پیشانی] و بین چشمان او اثر سجده [نمایان] بود.»
امام صادق علیه السلام این لقب گران سنگ را به او داد؛ چنان که در زیارتنامه آن حضرت می خوانیم: «السلام علیک ایها العبد الصالح المطیع لله ... : سلام بر تو ای بنده صالح و فرمان بر خدا .»
جعفر نقدی درباره آن حضرت چنین می گوید: «و هو من عظماء اهل البیت علما و ورعا ونسکا و عبادة»: «او از بزرگان اهل بیت است از نظر دانش و پارسایی و نیایش و عبادت.
در جبهه های خودمان هم همین بود، آنان قبل از حفظ خطوط مرزی، حدود الهی را حفظ کرده بودند. اگر در پیشروی به سوی دشمن بی نظیر بودند، در عبادت و شب زنده داری
#در پایان برای ایجاد انگیزش: باید بدانیم اگر میخواهیم در لشگر حضرت حجت عج با ادعا نمیشود، باید صفات آنان را کسب کنیم ، خصوصیت لشگر حضرت این گونه است
#روایت: یظهر المهدی بمکة عند العشاء الی ان قال: فیظهر فی ثلاث مائة و ثلاثة عشر رجلا عدد اهل بدر علی غیر میعاد قزعا کقزع الخریف، رهبان باللیل اسد بالنهار، الی ان یقول: فیلقی الله محبته فی صدور الناس، فیصیر مع قوم اسد بالنهار و رهبان باللیل.
مهدی (ع) به هنگام نمازعشاء در مکه و در میان سیصد و سیزده نفر از مردانی که به عدد اصحاب بدر هستند ظهور خواهد نمود. اینان که بدون قرار قبلی همچون ابرهای پائیزی ( از گوشه و کنار آسمان و به سرعت) جمع می شوند، پارسایان شب و شیران روزند
#نکته از تفسیر المیزان: نکته ی ترتیب صفات گفته شده در این است که این مومنان ابتدا اهل توبه و عبادت و سجده و رکوع اند، یعنی ابتداءً در بعد فردی پیشرو اند سپس در بعد اجتماعی با امر به معروف و نهی از منکر و حفظ حدود الهی در جامعه، اجتماعی صالح به وجود می آورند.