نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

نور در حرم نور

تفسیر قران در محضر حضرت معصومه سلام الله علیها

کلمات کلیدی

آخرین نظرات

7-3.انعام/52 و 53 پرهیز از طرد مومنان راستین

پنجشنبه, ۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۰۱:۰۰ ب.ظ
6:52
6:53
۹۶/۰۳/۱۱ موافقین ۰ مخالفین ۰
امیرحسین صفاریان

j7

نظرات  (۱۳)

۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۳:۱۳ امیرحسین صفاریان
#نکات از تفسیر نور

1- حفظ نیروهاى مخلص و فقیر و مجاهد، مهم‏تر از جذب سرمایه ‏داران کافر است.

2- هدف، وسیله را توجیه نمى‏کند. براى جذب سران کفر، نباید به مسلمانان موجود اهانت کرد

3- طرد پابرهنگان و محرومان مخلص، ظلم است. «فَتَکُونَ مِنَ الظَّالِمِینَ»

4- تفاوت‏هاى اجتماعى، گاهى وسیله‏ى آزمایش و شکوفا شدن خصلت‏ها و رشد آنهاست. اغنیا، با فقرا آزمایش مى‏شوند. «فَتَنَّا بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ»

۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۳:۱۴ امیرحسین صفاریان
#داستان

مستکبران به پیروان حضرت نوح توهین مى‏کردند و آنان را اراذل و افراد بى‏مایه مى‏دانستند و به نوح پیشنهاد مى‏کردند که اگر این افراد را از خود دور کنى ما مى‏توانیم با تو کنار بیاییم! آن حضرت که همواره حامى‏مستضعفان بود جواب منفى مى‏داد و مى‏فرمود: «و ما انَا بِطارِدِ الَّذینَ آمنُوا» «3» من هرگز افراد با ایمان را (به خاطر جذب نیروهاى مستکبر) از خود طرد نمى‏کنم.

۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۳:۱۸ امیرحسین صفاریان
#نکته

بیشترین یاران و پیروان رسولان الهى در طول تاریخ، مستضعفان و محرومان بوده و بیشترین سختى رسالت انبیا بر دوش آنان بوده است. کمااینکه این نکته در انقلاب خود ما نیز نمایانگر است.

۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۳:۲۷ امیرحسین صفاریان
#داستان

شیعه‏ اى از امام کاظم (ع) اجازه گرفت در دربار منصور دوانقى برود. بنى‏عباس! رفت و یک روز این شیعه مى‏خواست مکه برود، آمد مدینه در خانه‏ى امام کاظم را زد. گفت: چه کسى است؟ گفت: من فلانى هستم. گفت: من شما را راه نمى‏دهم. گفت: ا ... من شیعه هستم. تو امام کاظم، امام هفتم من هستى. من با اجازه‏ى شما در دربار رفتم. وگرنه مى‏دانم دربار طاغوت است. شما به من گفتى برو! مشکلات مسلمان‏ها را آنجا حل کن. من عامل نفوذى شما هستم. چرا آقا؟ فرمود: یک روز یک چوپان‏در دفتر تو آمد. راهش ندادى! چون به آن چوپان راه ندادى من هم تو را راه نمى‏دهم. نمى‏خواهد مکه بروى، خدا هم تو را راه نمى‏دهد. حج تو قبول نیست.

بنده‏ى خدا از مدینه به کوفه برگشت، سراغ چوپان رفت. چوپان را خواست. صورتش را به خاک گذاشت. وزیر مملکت بود. صورتش را روى خاک گذاشت. به چوپان گفت: با پایت روى سر من بمال. که غرور و تکبّر من تکانده شود. غرور و تکبر من تکانده شود


۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۳:۳۲ امیرحسین صفاریان
#امام خمینی ره
فرزندان عزیز جهادى‏ام به تنها چیزى که باید فکر کنید به استوارى پایه‏هاى اسلام ناب محمدى- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- است. اسلامى که غرب، و در رأس آن امریکاى جهانخوار، و شرق و در رأس آن شوروى جنایتکار را به خاک مذلت خواهد نشاند. اسلامى که پرچمداران آن پابرهنگان و مظلومین و فقراى جهانند و دشمنان آن ملحدان و کافران و سرمایه داران و پول‏پرستانند. اسلامى که طرفداران واقعى آن همیشه از مال و قدرت بى‏بهره بوده‏اند؛ و دشمنان حقیقى آن زراندوزان حیله‏گر و قدرت‏مداران بازیگر و مقدس نمایان بى‏هنرند.
۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۱۷ امیرحسین صفاریان
#نکته
اشاره ای به بحث مذاکرات میتوان کرد. همچنین اشاره به این موضوع که عده ای دارند بچه مذهبی ها را با حرف هایشان منزوی و کناره گیر میکنند که عده ی معدود دیگری خوشحال شوند.
همچنین ذیل این آیه میتوان اشاره ای هم به حقوق های نجومی کرد که خلاف صحبت اسلام پابرهنگان امام ره است.
۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۲۰ امیرحسین صفاریان
#بیانات
از اول پیروزی انقلاب، امام تکیه‌ی بر طبقات ضعفا را اصرار کردند، تکرار کردند، توصیه کردند. تعبیر «پابرهنگان» و «کوخ‌نشینان» جزو تعبیراتی بود که در کلام امام بارها و بارها تکرار شد. به مسئولین اصرار داشتند که به طبقات محروم برسید. به مسئولین اصرار داشتند که از اشرافی‌گری پرهیز کنند. این، یکی از توصیه‌های مهم امام بزرگوار بود. ما نباید اینها را فراموش کنیم. آفت مسئولیت در یک نظامی که متکی به آراء مردم و متکی به ایمان مردم است، این است که مسئولین به فکر رفاه شخصی بیفتند؛ به فکر جمع‌آوری برای خودشان بیفتند؛ در هوس زندگی اشرافی‌گری، به این در و آن در بزنند؛ این آفت بسیار بزرگی است. امام خودش از این آفت بکلی برکنار ماند و مسئولین کشور را هم بارها توصیه میکرد که به کاخ‌نشینی و به اشرافی‌گری تمایل پیدا نکنند، سرگرم مال‌اندوزی نشوند، با مردم ارتباط نزدیک داشته باشند. ماها که آن روز جزو مسئولین بودیم، امام دوست میداشت که با مردم ارتباط داشته باشیم، مأنوس باشیم؛ اصرار داشت که خدمات به اقصی‌ نقاط کشور برده شود؛ مردم نقاط دور، از خدمات عمومی کشور بهره‌مند شوند.
۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۲۱ امیرحسین صفاریان
#بیانات
امام، پابرهنگان را مهمترین عنصر در پیروزیهای این ملت میدانست؛ همین‌طور هم هست و همان‌طور که گفتیم، امام به گفتن هم اکتفا نکرد. امام از همان اوّل انقلاب، جهاد سازندگی، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، بنیاد پانزده خرداد و بنیاد مسکن را به وجود آورد و دستورات مؤکّد به دولتهای وقت داد.
۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۲۲ امیرحسین صفاریان
#بیانات
جمله‌یی را مکرر حضرت امام(ره) میفرمودند که در این یازده سال، آن جمله مکرر تجربه شد. امام، این مضمون را همواره تکرار میکردند که این انقلاب و این نظام، مدیون پابرهنگان است و نیرویی که آن را حفظ خواهد کرد، همین پابرهنگان و طبقات محروم جامعه هستند.

در دوران رژیم فاسد و مفسد پهلوی، فساد را طبقات مرفه بیدرد، سرمایه‌داران فاسد، آن کسانی که به پولی که از راههای نامشروع و بندوبستهای سیاسی و فساد در عمل به دست آمده بود، متکی بودند، در جامعه رایج میکردند. همانها موجب شدند که آن رژیم ساقط شد؛ چون رژیم منحوس پهلوی، متکی به آنها بود. این نظام را قشرهای محروم و متوسط - که غالب مؤمنین را اینها تشکیل میدهند - به‌وجود آوردند و از آن حمایت و دفاع کردند. اینها وفادارند و پشتیبان این نظام هم اینهایند. لذا این نظام، به پشتیبانی این توده‌ی عظیم مردم مؤمن، ماندنی و پایدار و بادوام است.

۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۲۷ امیرحسین صفاریان
#بیانات
نهضت ملّی شدن صنعت نفت؛ ببینید اینها تاریخ است. اینکه من مدام میگویم تاریخ را بخوانید، در تاریخ تأمّل کنید، برای اینها است. اگر علما نبودند و انگیزه‌ی دینی نبود، قطعاً نهضت ملّی شدن صنعت نفت پیش نمیرفت؛ این را همه بدانند. در مقدّمه‌ی این نهضت آیت‌الله کاشانی بود. پشتیبان او مرجع تقلیدی مثل مرحوم آسیّدمحمّدتقی خوانساری در قم بود. مروّجان این فکر، یک جمعی در قم و در مشهد ما یک عالم دینی، یک منبریِ درجه‌ی یک و یک فعّال مذهبی گوینده‌ی متفکّر درجه‌ی یک [بودند]؛ اینها مروّجین نهضت ملّی بودند، مردم به‌خاطر دین آمدند. بعد که مرحوم کاشانی را جدا کردند، علما را طرد کردند، مذهبی‌ها را کنار گذاشتند، مصدّق شکست خورد. تا دین بود، تا عنصر ایمان دینی بود، حرکت به جلو بود؛ وقتی این [عنصر] از آن گرفته شد، حرکت متوقّف شد، شکست خورد، تبدیل به عکس شد. یک آمریکایی با یک چمدان اسکناس آمد در تهران و همه‌ی قضایا را به هم زد.
۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۲۹ امیرحسین صفاریان
#نکته

طرد و تحقیر مردمِ با ایمان، (حتّى از طرف انبیا) قهر الهى را به دنبال خواهد داشت. «مَنْ یَنْصُرُنِی مِنَ اللَّهِ إِنْ طَرَدْتُهُمْ»

۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۳۱ امیرحسین صفاریان
#نکته
به این نکته هم میتوان اشاره داشت که ما برای وصل به آمریکا باید به طرد یک سری داخلی ها بپردازیم که این اشتباه است. مثلا برای وصل کردن بانک هایمان به آمریکایی ها بانک های داخلی باید سپاه را تحریم کنند. یا...
۱۱ خرداد ۹۶ ، ۱۴:۴۰ امیرحسین صفاریان
#آیات مرتبط

وَ لا تَطْرُدِ الَّذینَ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداهِ وَ الْعَشِىِّ یُریدُونَ وَجْهَه‏


وَ اصْبِرْ نَفْسَکَ مَعَ الَّذینَ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِیِّ یُریدُونَ وَجْهَهُ وَ لا تَعْدُ عَیْناکَ عَنْهُمْ تُریدُ زینَةَ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ لا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِکْرِنا وَ اتَّبَعَ هَواهُ وَ کانَ أَمْرُهُ فُرُطاً (28)


آیات ابتدایی سوره مبارکه عبس:

* عَبَسَ وَ تَوَلىَّ(1)
أَن جَاءَهُ الْأَعْمَى‏(2)
وَ مَا یُدْرِیکَ لَعَلَّهُ یَزَّکىَّ(3)
أَوْ یَذَّکَّرُ فَتَنفَعَهُ الذِّکْرَى(4)
أَمَّا مَنِ اسْتَغْنىَ‏(5)
فَأَنتَ لَهُ تَصَدَّى‏(6)
وَ مَا عَلَیْکَ أَلَّا یَزَّکىَ‏(7)
وَ أَمَّا مَن جَاءَکَ یَسْعَى‏(8)
وَ هُوَ یخَْشىَ‏(9)
فَأَنتَ عَنْهُ تَلَهَّى‏(10)
کلاََّ إِنهََّا تَذْکِرَةٌ(11)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی